NIS2 direktivet

NIS2 direktivet börjar tillämpas 18.10.2024. FISC -Kyberala Ry har på finska publicerat en guide om hur man kan tillämpa direktivet.

Du kan på svenska läsa om Cybersäkerheten här

Nedannämnda artikel är endast på finska;

​​​​​​​Finnish Information Security Cluster (FISC) – Kyberala ry:n on 10.4 julkaissut EU:n verkko- ja tietoturvallisuusdirektiivi NIS2 direktii kansallinen soveltamisoppaan. Oppaan tavoitteena on tukea Suomessa toimivien yritysten kyberturvallisuustyötä vastaamaan muuttuvia lainsäädäntövelvoitteita.

NIS2-direktiivi vahvistaa kyberturvallisuutta organisaatio- ja yhteiskuntasolla

  • EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivi on keskeinen osa Euroopan unionin pyrkimyksiä parantaa jäsenvaltioidensa kyberturvallisuutta. Direktiivi edistää yritysten toiminnan jatkuvuutta ja kannattavuutta sekä asettaa velvoitteita digitaalisten riskien hallintaan.


Määräaika NIS2-direktiivin saattamiseksi osaksi kansallista lainsäädäntöä on 17.10.2024 mennessä. NIS2-direktiivin soveltaminen alkaa 18.10.2024.

Lataa maksuton opas yrityksesi käyttöön

Kyberala ry edustaa suomalaisia kyberturvallisuusalan yrityksiä ja on sitoutunut tukemaan organisaatioita niiden kyberturvallisuuden parantamisessa. Yhdistys toimii osana Teknologiateollisuus ry:tä yhtenä sen toimialajärjestöistä.

​​​​​​​Lisäteitoa oppaasta antaa Kyperala ry:n toimitusjohtajaan Peter Sund 050 565 0621.